Крупные махинации киевского бизнесмена: подробности

16 янв, 00:39

Печерський районний суд столиці посадив на п'ять років підприємця, який, представившись помічником народного депутата, отримав 200 тисяч доларів як аванс за продаж комунальної власності.

Бізнесмен на момент скоєння злочину був директором двох столичних компаній - ТОВ «НВФ «Євробізнес» і ТОВ "Вілія". До нього звернувся якийсь житель Києва з проханням допомогти придбати об'єкт нерухомості, що знаходиться в комунальній власності міста, площею 236,20 кв. м. Представившись своєї майбутньої жертви помічником народного депутата Київради, показавши відповідне посвідчення, бізнесмен пообіцяв допомогти оформити угоду. Як аванс шахрай попросив 200 тисяч доларів.

За допомогою в оформленні продажу приміщення підприємець звернувся до знайомого брокеру і передав йому всю отриману суму. Далі показання учасників угоди розходяться. За словами бізнесмена, від брокера за вказану суму була потрібна допомога в оформленні комунальної власності, однак брокер наполягав на тому, що він просто позичив у підприємця 200 тисяч доларів, не знаючи, що гроші йому не належать. Як би там не було, справжній власник кругленької суми так і не побачив більше ні своїх грошей, ні бажаних квадратних метрів. Бізнесмен же не зміг повернути взяті гроші, втім, як і брокер.

Під час розгляду справи суддя порахував, що, так як до брокера позивач не пред'являв претензій, відносини бізнесмена з брокером виходять за межі розглядуваної справи. У підсумку вина за неповернені 200 тисяч доларів поклали на директора компаній і покарали за повною програмою: бізнесмен отримав п'ять років в'язниці з конфіскацією майна, крім житла. Також слуга Феміди зобов'язав його повернути борг, який у перерахунку за поточним курсом склав 1 млн. 598 тис. гривень.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/173239.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua