На Львовщине появятся уникальные города

23 янв, 00:33

На території Львівської області розпочався конкурсний відбір пілотних міст в рамках програми «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини». Зазначимо, Програма реалізується Фондом Східна Європа спільно зі Львівською обласною державною адміністрацією та Львівською обласною радою, за підтримки Швецького агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (Sida) через Посольство Швеції в Україні, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА.

Метою Програми є стимулювання ефективного використання енергетичних ресурсів у Львівській області через посилення потенціалу місцевих органів влади й бізнесу у сфері розробки, оцінки та запровадження стратегій і проектів у галузі енергозбереження та використання відновлюваних джерел енергії.

У рамках даного конкурсу на Львівщині планується відібрати два міста, які стануть пілотними. Програма передбачає такі види підтримки для пілотних міст:

    - Проведення енергоаудитів бюджетної сфери та тепломереж міста.
    - Розробка плану модернізації енергетичної інфраструктури на основі проведених енергоаудитів.
    - Консультаційна підтримка у запровадженні системи енергоменеджменту.
    - Організація навчальних заходів для місцевих зацікавлених сторін щодо реалізації проектів енергозбереження.
    - Надання часткового фінансування (орієнтовно 400 тис. грн.) для реалізації демонстраційного проекту у сфері енергозбереження, враховуючи план модернізації енергетичної інфраструктури (за умови залучення не менш ніж 50% загальної вартості демонстраційного проекту з місцевого бюджету та/або інших джерел).
    Допомога в пошуку фінансових ресурсів для реалізації інших компонентів плану модернізації енергетичної інфраструктури.

Термін реалізації Програми – 1 жовтня 2013 – 30 вересня 2016 року.

До участі в конкурсі запрошуються міста Львівської області з кількістю населення від 10 до 100 тисяч. Серед критеріїв відбору міст:

    Мотивація до реалізації системних дій, спрямованих на підвищення енергоефективності в місті.
    Можливість надати не менш ніж 50% співфінансування для реалізації демонстраційного проекту.
    Наявність персоналу, до обов’язків якого входять питання енергоменеджменту, або плани щодо запровадження таких штатних позицій у 2014 році.

dyvys.info


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/173693.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua