В Киеве добровольно-принудительно закрывают все оружейные магазины

24 янв, 00:53

Не допустити кровопролиття. На час заворушень у Києві власники великих мереж крамниць зброї тимчасово припинили продаж свого товару. Та якщо на придбання мисливських рушниць потрібні дозволи, стати власником пневматичного пістолета не проблема. Чим може обернутися неправочинне застосування зброї - в наступному сюжеті.

Щоб дізнатися, чи збільшилася в столиці кількість охочих озброїтися, прямуємо до спеціалізованої крамниці. На дверях вивіска "зачинено". Продавчиня переконує: в них переоблік. Правоохоронці з острахом думають, що буде, якщо протестанти замінять каміння на рушниці. Адже купити пневматичний пістолет в Україні не проблема. Та продавці кажуть, за останній час сплеску попиту не було.

Ярослав, працівник інтернет-магазину пневматичної зброї:

- Учитывая текущее состояние, сильно спрос не изменился. То есть нету такого всплеска или спада по сравнению с предыдущими временами.

Ярослав каже: пневматичні пістолети зазвичай купують для захисту від бездомних собак і задля розваги - постріляти в тирі.

Ярослав, працівник інтернет-магазину пневматичної зброї:

- Нужно учитывать меры безопасности. Стрельба в городе по закону разрешена только в специально отведенных местах, то есть тиры, стрельбища и подобные сооружения. Стрельба просто в городе запрещена - если оружие переделывалось, усиливалось, то это уже уголовно наказуемо.

Крім різних засобів для стрілянини - у вуличних боях можна побачити й незвичайну зброю. Всім відому з дитинства рогатку теж можна вільно придбати. Заряджена металевою кулькою забавка перетворюється на вагомий аргумент: влучний постріл може позбавити людину ока.

Григорій Лопатін, правознавець:

- Внаслідок перевищення меж необхідної оборони або умисне застосування травматичної зброї, або пневматичної зброї може загрожувати покарання - якщо брати до уваги тяжкі тілесні пошкодження, термін може бути до вісім років, вбивство може бути до 15 років або пожиттєве ув'язнення.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/173786.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua