Квартиры в центре Киева продаются по дешевке

26 янв, 00:33

Через вибухи та пожежі з'явилися кияни, що бажають продати житло в центрі задешево.
Через протести в центрі столиці кияни, які проживають поблизу вулиці Грушевського, намагаються продати свої квартири та переселитися до більш спокійних кварталів.
"На прохання знайомих, які просто бояться жити поруч з пожежами та вибухами в центрі міста, допомагаю продати їм двокімнатну квартиру на Шовковичній, 130 тисяч доларів, хоча ціна її - мінімум тисяч на 30 більше. А взагалі, тут середні ціни в два рази вище", - розповів один з мешканців урядового кварталу.
 
Як з'ясувало видання «Сегодня» , "двушка" за ціною трохи більше $ 100 тис. - далеко не єдина подібна пропозиція на ринку столичної нерухомості. Багато таких в інтернеті на спеціалізованих сайтах.
 
«$ 130 тисяч - це дуже низька ціна для двокімнатної на Шовковичній, зазвичай вона вдвічі вища. Через протести продаж квартир в центрі практично зупинився. Я навіть не цікавлюся, чи можливо піти та елементарно подивитися квартиру з покупцем, тому що небезпечно ходити через стрілянину! З грудня пропозиції значно перевищили попит. Доходить до небувалого, що деякі клієнти, що мають квартири в центрі і в спальних районах, продають елітне житло, щоб були гроші на термінову евакуацію з Києва в разі чого», - дала відверте інтерв'ю «Сегодня» київський ріелтор Вікторія Аліенко.
 
«Я теж продаю двокімнатну квартиру на Шовковичній, наша ціна $ 140 тис. Квартира з ремонтом, відмінна кухня. Вартість, безперечно цікава для покупців. Щоправда, продавці не говорять мені, чому зважилися продати» , - говорить ще один столичний ріелтор Дмитро. Примітно, що агентство нерухомості, в якому працює Дмитро, в ці ж дні виставило на продаж однокімнатну квартиру на околиці Києва, на Троєщині за $ 135 тисяч. Щоправда, в елітному будинку.
Голова київського відділення Асоціації фахівців з нерухомості Дмитро Корчев скаржиться, що під час нинішніх протестів житло неможливо показувати покупцям. Втім, частина ріелторів кажуть, що працюється, як пощастить.
 
«Я продаю квартиру за $ 2,5 млн. У нас доступ вільний, можемо хоч зараз піти і подивитися квартиру. А ось на Інститутській все складно, там треба заздалегідь домовлятися з господарями, щоб у разі чого могли допомогти пройти через кордони. До того ж не вгадаєш, де завтра будуть барикади ... » - розповів нам брокер Єгор.
 
Втім, офіційно в Асоціації фахівців з нерухомості нам відповіли, що масової тенденції, коли мешканці центральних кварталів продають житло через протести, поки немає. Це лише перші ластівки.
 
«На ринку нерухомості - збалансованість», - повідомив нам президент Асоціації фахівців з нерухомості Сергій Злиден.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/173902.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua