Под Одессой более полусотни авто попало в огромную снежную ловушку

30 янв, 07:33

Працівники ДАІ надали допомогу більш ніж півсотні водіям, які попали у снігову пастку на об'їзній дорозі міста Одеси. Про це повідомили у прес-службі Департаменту ДАІ МВС.

Як показала практика, більшість автомобілістів виявилися не підготовлені до першого снігу та морозів. Вже зневірені водії ніяк не очікували, що допомога прийде від співробітників ДПС. Інспектори дали можливість відігрітися в патрульних авто, брали на буксир і відтягали транспортні засоби в безпечне місце або допомагали запустити мотор.

Небезпека в мороз підстерігає насамперед водіїв дизельних машин, вантажівок і автобусів.

У деяких випадках в небезпечній, без перебільшення, ситуації учасники дорожнього руху опиняються за власної безпечності — виїжджають в далеку дорогу, не переконавшись у справності свого автомобіля або не перевіривши наповнюваність паливного бака.

Так, під ранок 28 січня, на трасі «Одеса — Київ» наряд ДПС виявив легковий автомобіль з Республіки Молдова, у якого закінчився бензин.

Працівники Державтоінспекції надають посильну допомогу автомобілістам, чиї транспортні засоби через низькі температури відмовилися рухатися далі.

Крім того, працівники ДАІ організовують супровід снігоприбиральної техніки, здійснюють контроль за станом дорожнього покриття, особливо на небезпечних ділянках доріг (спусках, підйомах, мостах, шляхопроводах тощо) і проводять розпорядчо-регулювальні дії на перехрестях. Крім цього, Державтоінспекція звертає увагу водіїв на необхідність суворого дотримання правил зупинки і стоянки транспорту з метою забезпечення безперебійної роботи комунальних служб.

За метеопрогнозами морози на Одещині протримаються ще декілька днів. Державтоінспекція рекомендує автомобілістам утриматися в цей період від далеких поїздок. Особливо ризиковані можуть бути перевезення дітей.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/174201.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua