Податок на прибуток: нова форма декларації

07 фев, 15:05

24 січня набрав чинності Наказ Міндоходів від 30.12.13 № 872, яким затверджена форма Податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

До запровадження прийняття декларацій з податку на прибуток підприємств в електронному вигляді за новими формами (затвердженими Міндоходів), платники цього податку мають можливість подати декларації за 2013 рік з граничним терміном подання – 10 лютого 2014 року (за базовий період календарний квартал) за старими формами (затвердженими Мінфіном).

Про дату, з якої буде прийматися «електронна декларація» з податку на прибуток за новими формами, буде повідомлено додатково.

Водночас звертаємо увагу, що з метою дотримання вимог п.57.1 ст.57 Податкового Кодексу України, розрахунок щомісячного авансового внеску з податку на прибуток, який має сплачуватись, починаючи з березня 2014 року по лютий 2015 року включно, буде здаватись за старими формами декларацій в автоматичному режимі (після доопрацювання програмного забезпечення).

Впровадження нової форми обумовлено тим, що протягом 2012 - 2013 років до Податкового кодексу України внесено ряд суттєвих змін та доповнень, у тому числі пов’язаних з оподаткуванням прибутку підприємств. Крім того, положеннями Закону України від 04.07.2013 р. № 404 «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» передбачено, що форма податкової декларації встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/174839.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua