Тревога в Киеве: в школу направились спасатели

07 фев, 23:28

Замість звичайних уроків безпеки життєдіяльності - інтерактивне навчання. До столичних школярів приїхали рятувальники. У спільному проекті, розрахованому на три місяці, візьмуть участь понад вісімсот учнів. Як гартують юних рятівників - бачила Олена Царенко.

- Эй, пожарная бригада, поторапливаться надо, заводите Вы машины, едем, едем на пожар.

Дітям показують, як надівати протигази, рятувальні костюми, а головне - як швидко реагувати і що робити, коли виникає надзвичайна ситуація.

Роман Будзан, лейтенант служби ДСНС України:

- Попередити маленьких дітей, щоб вони під час виникнення надзвичайних ситуацій не боялися, знайшли старших. Також вони повинні знати, номер державної служби надзвичайної сиуації 101. Зателефонувати, сказати, що де і як а головне адресу.

Учителі кажуть, це пілотний проект, який вони підготували разом з МНС-никами. Його втілюватимуть до квітня. Щотижня старшокласникам розповідатимуть: як рятуватися від небезпеки, як діяти в разі пожежі. Діти кажуть, від таких експериментальних уроків вони у захваті.

Юрій, учень ліцею №157:

- Пожежники це дуже славетна робота і пожежником бути круто. Треба подзвонити пожежникам, а якщо є вогнегасник, треба прибрати вогонь.

Після спецнавчання усім школярам вручили сертифікати юного рятівника. У цьому ліцеї протягом трьох місяців практичні навички здобудуть 800 учнів, розповідають педагоги.

Світлана Мельниченко, заступник директора ліцею №157:

- Зустріч із представниками МНС була надзвичайно емоційною, і дітям це дуже сподобалось. Я впевнена, що такі зустрічі дадуть дітям, справжні, реальні знання, як поводити себе в практичних ситуаціях, це дасть можливість кожній дитині захистити себе і своїх близьких.

МНС-ники зауважують, якщо в школах регулярно проводити такі профілактичні уроки, пожеж поменшає. Рятувальники кажуть, лише в столиці за останню добу горіло кілька будинків, а в країні вогнеборці погасили 144 пожежі.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/174856.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua