Самосожжение в Киеве: новые подробности

14 фев, 22:53

Вчадів у власній квартирі. Внаслідок пожежі у столичній 9-поверхівці загинув 78-річний дідусь. Сусіди переконані - старий міг сам розкласти багаття в помешканні.

Сімдесятивосьмирічного дідуся з 219 квартири знали майже всі мешканці цього будинку. Люди неодноразово бачили, як дивакуватий старий зносив додому різноманітний мотлох, що його знаходив надворі. Рік тому пенсіонер вже намагався підпалити свою оселю. Тому сусіди завжди були насторожі.

Дмитро, мешканець будинку:

- Я вот все время говорил, где-то полгода назад жене сказал: будет или огромный пожар, или взрыв газа, то есть поднимемся на 150 метров вверх, потому что человек был немножко не в себе. И это реально. Он ходил оборванным, полуголым.

Тоді мешканці будинку самотужки загасили багаття, яке господар розклав у квартирі. Та нині - не встигли. Сморід диму відчули ввечері. Від чаду з оселі було неможливо вийти.

Сергій, мешканець будинку:

- Часов в 7 начало дымить с входной двери, не горело, дымило сильно. Весь дым был в парадном, получается, все верхние этажи были задымлены, квартиры, но огня я так и не видел особо.

Усі спроби врятувати хазяїна виявилися марними - двері були зачинені зсередини. Лише за допомоги болгарки надзвичайникам вдалося зайти до охопленої полум'ям оселі. Коли пожежу загасили - у кріслі знайшли власника помешкання. Врятувати господаря не змогли - бідолаха вчадів. Пожежники схиляються до версії навмисного підпалу.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Коли наші рятувальники зайшли у квартиру, пожежа була - горіла шафа, також виявили ще два осередки пожежі: один на кухні, один ще в іншій кімнаті.

Чому зайнялося - з'ясовують експерти.

Олександр Храпач, Кирило Коротких

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/175326.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua