Денежная катастрофа в Киеве

19 фев, 08:23

Уряд допускає можливість ситуації в майбутньому, коли Україна буде нездатна розрахуватися за своїми зовнішнім боргом. Про це йдеться у проспекті випуску українських євробондів, розміщених на Ірландській фондовій біржі.

"Існує ризик, що Україна може виявитися нездатною обслуговувати зовнішні боргові зобов'язання. Дефолт за українськими зовнішніми зобов'язаннями матиме важкі наслідки для української економіки, включаючи значну девальвацію гривні", - йдеться у проспекті випуску євробондів, що його цитують "Українські новини".

У документі також підкреслюється, що враховуючи всі потреби у зовнішньому фінансуванні на поточний рік, існує можливість того, що на внутрішньому та зовнішньому ринках не вдасться залучити достатньо коштів, щоб покрити всі потреби.

Напередодні російський міністр фінансів Антон Силуанов заявив, що до кінця цього тижня Росія готова викупити єврооблігації України на 2 млрд доларів.

Це повідомлення з'явилося одночасно із інформацією про те, що під час переговорів між лідерами української опозиції та канцлером Німеччини Ангелою Меркель йшлося про можливість санкцій проти українських посадовців, причетних до застосування сили проти учасників мирних протестів.
Зачекати до квітня

Згідно із домовленостями, досягнутими 17 грудня 2013 року у Москві, Росія заявила про готовність надати Україні кредит на 15 млрд дол.

До кінця 2013 року було надано 3 млрд дол., які Росія витратила на покупку українських єврооблігацій.

Згодом російське керівництво Клацнути дало зрозуміти, що не виділятиме Україні наступні транші принаймні до того часу, як не стане відомо, хто очолить новий український уряд. Проте 17 лютого уряд РФ змінив свою думку.

У тому ж проспекті українських євробондів йдеться про те, що станом на 14 лютого "Нафтогаз" погасив заборгованість перед "Газпромом" за 2013 року на суму у 1,3 млрд дол., а також погасив 191 млн дол. боргу за січень 2014. Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на текст проспекту випуску євробондів.

На кінець січня борг "Нафтогазу" перед "Газпромом" Клацнути вже становив 3,3 млрд дол. Із яких 2,7 млрд дол. - борг, що залишився ще із минулого року, а решта - те, що українська компанія заборгувала перед російським постачальником вже у 2014 році.

Одночасно із цим стало відомо, що український "Нафтогаз" знову просить російський "Газпром" зачекати і відтермінувати розрахунки за газ до середини квітня. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на проспект єврооблігацій "Газпрому".

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/175542.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua