З кожним роком зареєструватись платником ПДВ все легше

19 фев, 18:19

Нововведення в законодавстві, які спростили порядок реєстрації платників ПДВ.

Починаючи з 1 січня 2014 року суб’єкти господарювання можуть подавати заяви на добровільну реєстрацію платником ПДВ під час реєстрації бізнесу державному реєстратору або в електронному вигляді до органу Міндоходів. У свою чергу державний реєстратор повинен передати до органів Міндоходів електронні копії цих заяв, виготовлені шляхом сканування, одночасно із відомостями з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи – підприємця.

Щодо термінів реєстрації, то процедура здійснюється протягом 5 робочих днів від дати надходження реєстраційної заяви до органу Міндоходів.

Починаючи з 2014 року свідоцтво платника ПДВ відмінено. Тож за запитом платника орган Міндоходів надає безоплатно протягом двох робочих днів, що настають за днем отримання такого запиту, витяг з реєстру платників ПДВ. Отримання витягів з реєстру не є обов’язковим для платників ПДВ, оскільки з метою постійного забезпечення органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних та фізичних осіб інформацією Міндоходів щоденно оприлюднює на єдиному державному реєстраційному веб-порталі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та власному офіційному веб-сайті дані з реєстру платників ПДВ, інформацію про осіб, реєстрацію яких як платників ПДВ анульовано, дані з реєстру суб'єктів спеціального режиму оподаткування.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/175593.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua