Новый крупный строительный скандал в Киеве

25 фев, 04:24

ТОВ «Укркарго» будує житловий комплекс на вул. Світлій, 3 у Києві без дозвільних документів та проектної документації. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 11 лютого цього року.

У березні 2005 року Київрада передала ТОВ «Укркарго» в оренду на 15 років земельну ділянку площею 1,19 га на вул. Світлій, 3 у Києві для будівництва комплексу по технічному обслуговуванню автомобілів.

Наприкінці 2011 року Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у місті Києві на підставі запитів столичної прокуратури провела перевірки і виявила, що фірма на орендованій ділянці будує житловий комплекс без дозвільних документів та проектної документації.

Інспекція зобов’язала фірму «Укркарго» та «Укркаргобуд» зупинити будівництво і знести недобудовані споруди. Однак фірми ці вимоги не виконували, продовжуючи будівництво.

Тоді Інспекція звернулася до суду. Суди перших двох інстанцій задовольнили цей позов повністю.

Однак Вищий госпсуд ці рішення скасував і відправив справу на новий розгляд до господарського суду Києва. ВГСУ вказав, що суди не розмежували процедурні порушення: здійснення будівництва без дозвільних документів і порушення будівельних правил.

ВГСУ зазначив, що будівництво без відповідних документів ще не є підставою зносити об’єкт. Натомість законом окреслено, що таке істотне порушенням будівельних норм. Це, зокрема, недодержання архітектурних, санітарних, екологічних та інших вимог, а також зміна окремих конструктивних елементів, що впливає на їх міцність. А суди не вказали, які конкретно будівельні норми порушили фірми.

На вул. Світла, 3 будується ЖК «Східна Брама». За даними сайту комплексу, отримано сертифікат вводу в експлуатацію першої секції. Сертифікат виданий Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у місті Києві 15 жовтня 2013 року.

З кінця 2012 року засновником ТОВ «Укркарго» є ТОВ «Сіті-Девелопмент» зі статутом 50 тис грн., директором – Сергій Сабадах. Людина на ім’я Сергій Сабадах у ЗМІ згадується як начальник відділу продажів ЖК «Французький квартал».

Засновниками «Сіті-Девелопмент» є кіпрські компанії «Ербургхс Холдінгс Лімітед» і «Меілутіс Менеджмент Лімітед». Ці компанії також є засновниками фірм-забудовників ТОВ «Управляюча компанія «Укогруп», якою керує Олександр Войцеховський, та ТОВ «Управляюча компанія «Сіті Груп».

За даними ЗМІ, «Укогруп» відома в Києві своїми довгобудами, невчасною здачею житлових комплексів в експлуатацію або і взагалі недобудованими об’єктами. А в однієї з фірм, що входить в групу «Сіті Груп» (ЖК «Затишний», ЖК «Молодіжна ініціатива», ЖК «Сосновий бор», ЖК «Елегант», ЖК «Науковий», ЖК «Дім на Кузьминській», ЖК «Посольський», котеджне містечко «Стольний град»), у лютому 2013 року забрали ділянку по вул. Вільшанській, 2-Б (ЖК «Печерський бастіон»).

Засновником ТОВ «Укркаргобуд», статут якої становить всього 1 тис грн., значиться Євген Казнадій, який за даними форумів є братом дружини Олександра Войцеховського. У 2011 році цю фірму заснував Анатолій Войцехівський. Він же протягом 2007-2012 років був засновником ТОВ «Укркарго».

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/175915.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua