В Киеве разгорается скандал вокруг одного из самых старых зданий

04 мар, 23:04

Ця аптека пережила революції, війну. Коли проводять екскурсії по Києву, підходять до неї і розказують про це туристам. Про виселення повідомили два тижні тому. Весь цей час персонал пакує речі, — говорять працівники столичної аптеки на вул. Велика Житомирська, 6/11, звільняють прилавки та складають медикаменти в коробки. Всі знають цю аптеку під назвою "Старокиївська".

 

Вона вважається найстарішою комунальною аптекою в місті, яка безперервно працює ще з 1830 року.

Заклад підпорядковується підприємству "Фармація".

— Приміщення викупила "молода команда" Черновецького. Це відбулося ще тоді, коли "молода команда" активно ділила столичні землі та квадратні метри, створюючи чимало "липових" фірм. Тоді у "Фармації" була їхня людина. Нам дали попрацювати ці роки, а тепер виселяють.

Орендну плату підняли вп'ятеро, а може, й більше. Ми не в змозі платити, — розповідають в аптеці. Працівники просять не називати їхніх імен, оскільки бояться утисків з боку керівництва "Фармації". На звільнення приміщення їм дали три дні. — Аптеку ліквідують. Нас більше не буде. Персонал має йти, хто куди хоче.

Кияни, які живуть у центрі міста, вважають за доцільне зробити з аптеки "Старокиївська" музей.

— Ми все життя сюди ходили. Колись вона займала цілий поверх будинку. Тепер тут зробили магазини, ресторани. А зараз, коли попередня влада впала, а нова ще не набралася сили, згадали про це, — говорить старший чоловік, який проживає через дорогу від аптеки, у пров.

Десятинному, і який остійно купував там ліки.

— У довоєнний час, у  1940-і роки, ми вчилися в школі. Хлопчаки бігали до цієї аптеки — там продавали смачні іриски. Потім з’ясувалося, що то був гематоген. В аптеці завжди приємно пахло, — згадує доктор медичних наук Вадим Березовський, 82 роки. У дитинстві жив у будинку на Великій Житомирській, 19. — Раніше вона обслуговувала весь район: від Великої Житомирської до Сінного ринку. Тоді в центрі міста було всього дві аптеки. Перша була біля Оперного театру, на розі Фундуклеївської (нині Богдана Хмельницького) і Володимирської, а друга — ця. Під час війни тут працював хороший аптекар, до якого приходили консультуватися, аби не йти потому до лікарні.

Раніше закрили аптеку на вул. Заньковецьої, 5/2 — теж одну з найстаріших у місті. Тепер там бутик якогось одягу. Під виселення потрапляють заклади на вул. Саксаганського, Цитадельній, Артема, Коперника, Лесі Українки. Всі належать "Фармації". Збиралися закрити й аптеку на Інститутській, 15/5. Сьогодні вона не працює, тому що під час сутичок, які відбувалися на Майдані, вікна аптеки розбили кийками, а фасад горів.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/176419.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua