В Киеве устроили грандиозный скандал из-за цвета

06 мар, 00:39

У Києві виник скандал навколо відреставрованого музею Тараса Шевченка: не всім сподобався колір, у який перефарбували фасад будівлі.

"Спочатку він був зелено-бірюзового кольору. Ще в 1982 році проводилася його реставрація і лабораторні дослідження, вивчали архівні документи. А тепер у будівлі з'явився сірий відтінок", - каже головний архітектор УкрНДІпроектреставрації Василь Безякіна, додаючи, що інститут звернувся із заявою до Міністерства культури для з'ясування всіх обставин.

Відповідно автору проекту реконструкції музею Ларисі Скорик новий колір фасаду видається красивим. "Музей пофарбовано у чарівний колір. Він у світлій гаммі і гідний храму культури", - зазначила вона.

Начальник управління охорони культурної спадщини КМДА Яків Діхтяр уже заявив, що фасаду музею Шевченка можуть повернути його колишній колір. "Будівля - пам'ятка національного значення. Такі об'єкти мають бути у тому кольорі, в якому були спочатку. Якщо є порушення, то музею повернуть колишній вигляд за рахунок проектувальника", - сказав Діхтяр.

Нагадаємо, в Україні 2014 рік оголошено роком поета Тараса Шевченка. 9 березня виповнюється 200 років із дня народження Кобзаря.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/176506.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua