Каждый киевлянин может присоединиться к созданию уникальной скульптуры

06 мар, 08:43

Навпроти сцени на Майдані Незалежності в Києві встановили дерев'яну статую Тараса Шевченка вінницького скульптора Володимира Зайця, - пише zotov-news.

До створення статуї може приєднатися кожен охочий, за допомогою молотка та різака. За словами митця, роботу над статуєю вели протягом трьох років кілька різних скульпторів.

- До мене вона потрапила три місяці тому. Робота над верхньої частиною статуї була майже завершена. Вирізьблена вона з осики. Цьому дереву було більше ніж 200 років, старіше ніж сам Шевченко, – каже Володимир Заєць.

Дерев'яний Шевченко стоятиме на Майдані і в неділю. Також скульптура буде внесена до "Книги рекордів Гінеса" за кількістю співавторів, які долучилися до її виконання.

- Люди долучаються, я також взяла собі на пам'ять шматочок дерева, що вирізьбила, - каже киянка Кристина Протців. - Дивишся і реально розумієш, що він посеред нас. Нагадаємо, в Україні 2014 рік оголосили роком поета Тараса Шевченка. 9 березня 2014 року виповнюється 200 років з дня народження поета.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/176507.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua