В Киеве исчезнут маршрутки

06 мар, 08:03

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) готують масштабне перетворення ринку наземних пасажирських перевезень. Найближчим часом столична влада має намір скасувати низку маршрутів для «бусиків» на Лісовому масиві і Воскресенці, а до літа аналогічну зачистку провести ще в семи районах: на Виноградарі, у Новій Дарниці, у Святошині, на Оболоні, Лук'янівці, Солом'янці та біля станції метро «Палац спорту».

Там замість «Богданів», «Еталонів» і Пазів планується пустити автобуси великої місткості комунального підприємства «Київпастранс». В найближчому майбутньому влада хоче зробити комунальний транспорт основним перевізником в місті.

Автобусна глобалізація
В департаменті транспортної інфраструктури КМДА пояснюють: масовий вихід комунальних автобусів на маршрути, облюбовані приватними перевізниками, стане ефективним методом боротьби з пробками. Мовляв, зараз майже на всіх столичних маршрутах комунальний транспорт дублює приватних перевізників.

На київських маршрутах вже майже немає автобусів місткістю 18 осіб, автобусний парк приватників в основному складається з «Богданів» А-092 загальною місткістю 46 пасажирів, тоді як автобус великого класу вміщує 140-180 людей. Крім того, запевняють чиновники, великі автобуси більш зручні для людей з обмеженими можливостями.

Можна сказати, що Київ слідує європейським тенденціям. Міста Євросоюзу давно оголосили, що переходять на екологічно чисті трамваї і тролейбуси, а також автобуси великої місткості. Однак там для муніципального транспорту виділені спеціальні смуги на дорогах, та інші машини їздити по них не можуть навіть у години пік. Тамтешній пасажир легко може прорахувати час своєї поїздки: на кожній зупинці є розклад руху, і він дотримується.

У Києві громадський транспорт дуже сильно залежить від загального трафіку. Смуги, виділені для руху маршрутного транспорту, подекуди є - наприклад, на вулицях Сагсаганского, Горького, Великій Васильківській. У новій Стратегії розвитку Києва до 2025 року йдеться про виділення таких смуг на... приблизно двадцяти вулицях.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/176509.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua