В Киеве частная компания заплатит почти 2 миллиона за воду

06 мар, 03:03

Київська прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері через суд вимагає стягнути з приватного товариства майже 1,7 млн гривень збитків, завданих державі внаслідок незаконного використання води з артезіанських свердловин, інформує прес-служба Київської прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері.

Встановлено, що з 2011 року приватна компанія, що займається виробництвом препаратів інсуліну, використовує для виробничих потреб воду з двох артезіанських свердловин, розташованих на території підприємства.

Утім, як з’ясувалося у ході перевірки із залученням фахівців Державної екологічної інспекції у м. Києві, у січні минулого року дозвіл на спеціальне водокористування, виданий цьому товариству, було анульовано.

Незважаючи на внесення приписів екологічною інспекцією, товариство майже рік продовжувало використовувати артезіанську воду без спеціального дозволу, завдавши державі збитки на суму понад 1,7 млн гривень.

За результатами перевірки столичною природоохоронною прокуратурою було заявлено позов до фармпідприємства про відшкодування завданих збитків, який наразі розглядається в Господарському суді міста Києва.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/176517.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua