В Киеве на стройке случайно обнаружили 322 нелегала

06 мар, 23:28

У столиці на будівельному майданчику працювали 322 "нелегали". Такий факт порушення чинного законодавства встановили фахівці Головного управління Міндоходів у м. Києві під час перевірки фінансово-господарської діяльності одного із столичних підприємств, що займається будівельним бізнесом. Ретельна перевірочна робота була направлена на правильність обчислення та сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб, які працювали на цьому підприємстві.

В ході перевірки встановлено невідповідність даних розрахунково-платіжних відомостей та податкових розрахунків за формою №1 ДФ. Серед документів, які перевірялись, були відомості про отримані суми заробітку з підписами фізичних осіб, але ж документальне підтвердження щодо сум утриманого податку з доходів відсутні.

До того ж, представники Міндоходів не знайшли у документації підприємства заяви, накази та інші підтверджуючі працевлаштування 322-ох робітників документи, що засвідчило порушення трудового законодавства. Очевидним став і той факт, що заробітну плату будівельники отримували «у конвертах».

Таким чином, за результатами перевірки будівельній фірмі донараховано 130 тисяч 557 гривень податку на доходи фізичних осіб. Гроші до бюджету вже надійшли. Розпочато кримінальне провадження за статтею 212 Кримінального кодексу України – ухилення від сплати податків.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/176571.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua