Снять квартиру в Киеве станет гораздо сложнее

06 мар, 23:49

Власники київських квартир почали піднімати ціни на оренду. Причиною називають зростання курсу долара і можливе подорожчання комунальних послуг через кредит МВФ.

«Сьогодні прийшов господар квартири на Оболоні і оголосив , що з наступного місяця я повинна платити на 700 грн більше, Мовляв, долар виріс, та й, кажуть , комунальні послуги подорожчають», - розповідає киянка Катерина. Вона має намір потихеньку шукати інше житло, але поки буде платити за новою ціною.

А ось киянин Андрій розповів, що відстояв стару ціну: «Коли господар заговорив про підняття плати на 500 грн, я йому відповів, що переїжджаю, а він хай шукає іншого постояльця. Той пішов до агентства, там тиждень пошукали, а потім йому сказали, що зараз у столиці за такі гроші вони його житло не здадуть. На цьому наші розмови і закінчилися».

Ріелтори кажуть, що ринок оренди (як подобової, так і довгострокової) зараз у стані сплячки. За словами аналітика консалтингової компанії по операціях за січень було зафіксовано падіння вдвічі порівняно з груднем, за лютий - ще на 30-40 %. Проте господарі всякими правдами і неправдами намагаються підняти ціни для постояльців.

«10-15 % власників квартир справді почали підвищувати ціни на 500-1000 грн. У результаті приблизно 7 % орендарів хочуть шукати нове житло, а 30 % змирилися з цією ситуацією. Сподіваємося, що курс долара стабілізується і зростання цін призупиниться. Щодо цін на комуналку, то це поки на рівні розмов. Потрібно дочекатися закінчення переговорів з МВФ і зрозуміти, на яких умовах нам дають кредит», - говорить Костецький.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/176573.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua