В Киеве откроют совершенно уникальные школы

07 мар, 08:23

Столичні офтальмологи проводять безкоштовні лекції для хворих на глаукому щодо можливості діагностики та лікування цього захворювання. Про це під час прес-конференції повідомив головний позаштатний спеціаліст-офтальмолог МОЗ України Сергій Риков, передає кореспондент УНН.

"Підготовлені лікарі читатимуть лекції щодо попередження та діагностування глаукоми в Україні. Кожен районний офтальмолог має зробити просвітительську роботу та запросити свого пацієнта в школу-лекторій. Така ініціатива медиків допоможе виявити захворювання на глаукому на ранніх стадіях та зберегти зір", – зазначив він.

За словами експерта, відкриття такої школи відбудеться вже 11 березня в актовому залі "Центру мікрохірургії ока".

Відкриття таких шкіл відбуватиметься у рамках Всесвітнього тижня боротьби з глаукомою.

Враховуючи медичну та соціально-економічну значимість глаукоми, в 2008 році вперше на підтримку ініціативи Всесвітньої Глаукомної Асоціації (WGA) та Всесвітньої Асоціації пацієнтів, що мають глаукому (WGPA), було оголошено День боротьби зі сліпотою внаслідок глаукоми, а з 2011 року запроваджено Тиждень Глаукоми (World Glaucoma Week). Цю ініціативу підтримала і Україна. В цьому році він проходить з 6 по 12 березня.

Нагадаємо, глаукома є одною із головних причин сліпоти в Україні.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/176585.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua