Нашумевшее ограбление в Киеве: вор оказался иностранцем

11 мар, 08:23

Півгодини тривало переслідування автомобіля зловмисників по столичній Оболоні. Врешті-решт працівники районної міліції та представники самооборони Майдану затримали одного з лиходіїв. Особи інших наразі встановлюються.

Повідомлення до чергової частини Оболонського РУ ГУМВС України в м. Києві про те, що хтось намагався зламати банкомат на вулиці Мате Залка, надійшло о 4.30 годині ранку. Негайно три автопатрулі патрульної служби міліції та дві групи самооборони Майдану кинулись на пошуки автомобіля, на якому втекли злодії. В якому напрямку рухатися по нічній столиці міліціонери знали абсолютно чітко, тому що керівництво банку перестрахувалося і встановило «маячки» на своєму обладнанні.

Автоперегони спочатку відбувалися по району, а далі злодії, а за ними й автомобілі переслідувачів, вирвались на Московський міст в бік Троєщини. Перестрілки, на щастя, не було. Автомобіль зловмисників вийшов з ладу та зупинився, а пасажири розбіглися у різні боки.

Затримати вдалося поки що одного – «гастролера» із Молдови, 1992 року народження. Речові докази – лом, квитанції з банкомату, а крім того те, що експерти-криміналісти вилучили безпосередньо з місця скоєння злочину на вулиці Мате Залка, – касовий апарат та потрощена задня стінка банкомату, додано до матеріалів кримінального провадження. Призначено експертизи для встановлення причетності затриманого та ідентифікації дактилоскопічних відбитків осіб, які скоїли крадіжку.

Відносно інших фігурантів, причетних до крадіжки з банкомату на Оболоні, проводяться оперативно-розшукові заходи, направлені на встановлення осіб та їхнє затримання.

В той же час слідчим відділом Оболонського РУ ГУМВС України в м. Києві вирішується питання щодо оголошення про підозру затриманому громадянину Молдови за ознаками ч. 3 статті 185 Кримінального Кодексу України  «Крадіжка».

За матеріалами прес-служби ГУ МВС у Києві

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/176733.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua