Первый небоскреб в Киеве

11 мар, 23:03

За відомостями істориків, Золоті ворота з'явилися в XI столітті. Одні з них стверджують, що це творіння було вже в 1018 році, інші додають років двадцять і називають 1037 році.

У ті часи Київ оточували високі земляні вали з глибокими ровами із зовнішньої сторони, і золоті «двері» були частиною оборонної споруди, слугуючи парадним в'їздом до князівсько - боярського центру міста.

Це була широка арка з бойовим майданчиком над нею, посеред якої красувалася білокам'яна Благовіщенська церква з позолоченим куполом і золотим хрестом, що сягав в небо на небачену на той час висоту: 30 метрів - як нинішня десятиповерхівка.

Крім цього - головного - в Києві було ще три входи - через Софійські, Лядські і Львівські ворота. Місто Ярослава оточували 3,5 - кілометрові земляні захисні рови, які йшли б зараз по вулицях центру - від Львівської площі по Ярославовому Валу через Золоті ворота до Майдану і до Михайлівської площі. Центральними воротами користувалися тільки в найурочистіших випадках. Тоді по столиці князівства з Благовіщенської церкви йшов дзвін - так блага вість розліталася над містом.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/176818.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua