Серьезная проверка одного из самых популярных мест отдыха киевлян

17 мар, 23:33

Прокуратура Київської області розпочала комплексну перевірку законності відчуження земельних ділянок вздовж Голубого озера у с. Підгірці Обухівського району — найпопулярнішого місця літнього відпочинку киян.

До перевірки залучені спеціалісти Держсільгоспінспекції, Держекоінспекції, податкової служби, а також правоохоронних органів – МВС та СБУ.

На даний час встановлено, що головою Обухівської райдержадмінстрації у листопаді 2008 року передано 4 громадянам земельні ділянки по 0,12 га для ведення садівництва без додержання встановлених законодавством меж прибережних захисних смуг.

Під час перевірки буде встановлено, чи виконані вимоги законодавства, згідно з якими прибережна зона загального користування має складати не менше 100 метрів і чи не має місця ситуація, коли ділянки частково накладаються на водне плесо озера.

Прокуратура також перевірить, чи не порушені законні права громадян на користування об’єктами державної власності, тобто чи має територіальна громада вільний доступ до Голубого озера.

У випадку виявлених за результатами перевірки порушень прокуратура звертатиметься до суду з позовами про скасування рішення Обухівської РДА та повернення вказаних ділянок до державної власності, а також приведення прибережної смуги у попередній стан.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/177180.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua