«Растёт» как на дрожжах: громкий скандал в Киеве

18 мар, 08:43

Мешканці масиву Борщагівка борються проти будівництва, що мов на дріжджах росте біля їхніх осель. Мова про сусідній магазин – «наливайку». З одноповерхової будівлі хочуть зробити 4-поверховий комплекс. Зводять ударними темпами, не питаючи думки жителів прилеглих висоток. Будівництво вже затуляє доступ до світла мешканцям других та третіх поверхів. Якщо власник «наливайки» не зупиниться – люди погрожують вилізти на дах і продовжити протест там, передає «5 канал».

Не на камеру працівник каже – отримали завдання впоратися за місяць. Люди обурені: ще в січні будівельники божилися – лише ремонтують дах. Тепер тут буде чотириповерхова «наливайка» – і це без дозволу балансоутримувача прилеглої території.

«На сьогоднішній момент згоди не отримано, балансоутримувача також. І незрозуміло, яким чином ГАСК видав декларацію», - місцевий мешканець.

Щоби зупинити будівництво люди викликають міліцію. Через годину дочекалися патрульну службу, ще за сорок хвилин – міліціонерів зі Святошинського райвідділку. Та замість вимагати документи у прораба, ті озброюються фотоапаратом – і згодом їдуть геть. Законність будівництва, кажуть, з`ясовуватимуть у Святошинському управлінні міліції. Невизначеність демонструють і інші органи, переконують мешканці. Вже кілька місяців листуються з міським департаментом містобудування та архітектурною інспекцією – утім марно. Там наголошують – на місце з перевіркою виїжджали, але власника будівництва не побачили. Викликали його до інспекції листом, та він не з`являється.

«Без присутності замовника ми не можемо складати жодного акту», - заступник начальника Державного архітектурно-будівельного контролю у Києві Іван Алексеєнко.

«В декларації, якщо заповнюється декларація – вказується техніко-економічні показники – 1 поверх, два, три. А фактично – можуть і п’ять, і сім, і вісім», - Алексеєнко.

Руки забудовникам ще 2010 року розв`язало нове містобудівне законодавство. За ним – власник чи орендар ділянки зобов`язаний лише повідомляти про свої наміри будувати, а не просити дозвіл, як було раніше. громіздка надбудова на Борщагівці, хоч і псуватиме життя людей – є цілком законною.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/177188.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua