Киевляне массово бросились оформлять загран паспорта

23 мар, 00:03

Кияни кинулися оформляти закордонні паспорти.

Біля відділень державних міграційних служб шикуються величезні черги. А в держпідприємстві «Документ» наплив клієнтів. Там кажуть, що щодня обслуговують в 2,5 рази більше людей, ніж було ще місяць тому.

ЧОМУ ЇДУТЬ

59-річна Поліна Орлова збирає документи на оформлення закордонного паспорта, щоб їздити в Росію до рідної сестри. «Вона з сім’єю живе в Курській області. І я до неї їжджу в середньому раз на три місяці, але зараз це за внутрішніми паспортами. А як буде далі – незрозуміло (нагадаємо, ще до загострення відносин з РФ було заявлено, що українці з 2015 року будуть їздити в Росію за закордонними паспортами. – Авт). Сестра теж до мене їздила, але рідше. Говорили вчора по телефону, вона теж збирається робити закордонний паспорт», – розповіла Орлова.

Сергій та Наталя Іванчуки з Русанівки пішли в районний центр Державної міграційної служби оформляти закордонні паспорти на двох маленьких синів. «Вирішили підготуватися на випадок війни. Адже в першу чергу потрібно буде рятувати сім’ю. Друзі з Польщі зробили нам запрошення. Ми сфотографували дітей, завірили  документи у нотаріуса. А в районному ДМС була така черга, що простояли майже весь день. Люди в черзі говорять, що бояться того, що може статися, тому готують документи», – розповів батько сімейства Сергій.

В ДП «Документ» підтверджують наплив клієнтів. «Раніше щодня для оформлення закордонних паспортів до нас зверталося близько 200 чоловік, зараз 500-530. Приходять цілими сім’ями. Питати треба людей і уряд про причини. Але думаю, що в цьому році багато поїдуть відпочивати не в Крим, а за кордон, от і запасаються документами», – сказав прес-секретар ДП «Документ» Володимир Поліщук.

7days-ua.com

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/177458.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua