Киевская прокуратура отобрала скандальный стадион

22 мар, 08:43

Прокуратура м. Києва домоглася в суді визнання за державою права власності на будівлю льодового палацу "Авангард", що на вул. Мельникова, 46.
Про це повідомляють у прес-службі прокуратури м. Києва.

"У ході прокурорської перевірки було встановлено, що приміщення палацу були придбані у власність організацією з суттєвими порушеннями інтересів держави, а саме без відома і погодження з Фондом державного майна України.

Зважаючи на виявлені порушення і беручи до уваги те, що спортивний комплекс тривалий час належним чином не функціонує, прокуратура столиці заявила позов до суду з вимогою повернення спірного об'єкта у власність держави", - йдеться у повідомленні.

Господарський суд м. Києва підтримав позицію прокуратури і задовольнив позов у повному обсязі - право власності на льодовий палац визнано за державою.

Крім того, як повідомили у прокуратурі, у 2013 р. за фактом розкрадання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію льодового палацу "Авангард" прокуратура Шевченківського району м. Києва відкрила два кримінальні провадження, розслідування в яких триває.

Приміщення льодового палацу загальною площею 8,4 тис. кв. м з 1990 р. перебувало у власності громадської організації і використовувалося для підготовки основного складу хокейного клубу "Сокіл" та дитячо-юнацької школи з хокею.

У 2010 р. льодовий палац було закрито на реконструкцію, яку планувалося завершити через два роки. Однак, незважаючи на те, що державою були виділені значні кошти на таку реконструкцію, її до цього часу не завершено.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/177460.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua