На востановление Киева раскошелятся бизнесмены

29 мар, 01:04

Своє бажання допомогти у відновленні столиці підтвердили Петро Порошенко та Костянтин Жеваго, крім того голова КМДА нагадав, що відновлювальні роботи як ы було обіцяно не проводитимуть до 40 днів по загиблим активістам.

Частково профінансувати відновлення центру Києва готові кілька українських бізнесменів. Про це вкотре заявив голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко.

«Ми маємо в бюджеті Києві зарезервованих приблизно 20 млн грн на покриття цих проблем, які виникли. Але є й пропозиції комерційних структур, зокрема щодо капітального ремонту доріг, тротуарів і т.д.», - зазначив Глава КМДА.

За словами Бондаренка, своє бажання допомогти у відновленні столиці підтвердив український бізнесмен, позафракційний народний депутат Костянтин Жеваго, він пообіцяв забезпечити певну кількість обладнання для доріг. Готовий допомогти столиці і позафракційний народний депутат Петро Порошенко, а також деякі інші люди, зазначив глава КМДА.

При цьому Бондаренко підкреслив: якщо бізнесмени висуватимуть якісь умови, київська влада не піде на надання допомоги для відновлення центру Києва.

Крім того Бондаренко підтвердив, що відновлювальні роботи не проводитимуть до 40 днів по загиблим активістам, пише «Інтерфакс».

Раніше повідомлялося, що на вулиці Інститутській у центрі Києва з'явиться каплиця пам'яті героїв Небесної сотні.

Каплиця розташується між готелем «Україна» і верхнім виходом зі станції метро «Хрещатик». На місце вже привезли дерев'яні колоди, з яких за принципом дерев'яного зрубу буде побудована каплиця, а також хрест і купол.

За словами будівельників, матеріали для каплиці привезені із Закарпаття, а сам об'єкт буде зданий на протязі місяця.

Раніше на цьому місці знаходилося декілька наметів учасників Майдану, які під час штурму силовиками 18 лютого були повністю спалені.

Зараз тут побудований імпровізований меморіал з бруківки, на який піднята меморіальна плита в пам'ять загиблих. Пізніше поруч був встановлений дерев'яний хрест.

У ході масових протестів 18-20 лютого з боку силовиків по протестуючих був відкритий вогонь. Загинуло понад 100 людей. Загиблих активістів називають Небесної сотнею.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/177801.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua