Новое обещание от киевской власти

01 апр, 07:43

Київська влада планує поновити проведення громадських слухань щодо реалізованих проектів будівництва, і формат їх буде подібним до львівського.

Про це заявив заступник директора департаменту містобудування та архітектури Київської міської держадміністрації, начальник служби міськкадастру Андрій Вавриш, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу цього департаменту.

"Це, насамперед, має бути дуже організований процес. І настільки, наскільки це можливо, він повинен на найвищому представницькому рівні, починаючи навіть із місця проведення, зручного й публічно доступного, наприклад, районні адміністрації", - сказав Вавриш.

На його думку, хорошим прикладом проведення таких громадських слухань є Львів, де вони проходять на постійній основі згідно з затвердженим регламентом.

"Сьогодні такі громадські слухання проходять у кожній розвиненій країні. Попередньо інформується населення, визначається місце проведення, порядок денний, визначається пул експертів, є люди, які кажуть, хто "за", а хто "проти", надаються зауваження, які систематизуються, а потім додатково обробляються", - пояснив Вавриш.

Раніше керівники департаменту містобудування й архітектури КМДА, зокрема, Вавриш і головний архітектор Києва Сергій Целовальник, виступили з ініціативою розширити повноваження місцевих органів влади й громадськості в частині впливу на реалізацію проектів будівництва.

Передбачається зробити це за рахунок делегування їм раніше втрачених і переданих центральним органам виконавчої влади функцій з обговорення й затвердження містобудівної документації.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/177954.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua