Тревога в Киеве: жители столицы ставят дополнительные системы охраны

02 апр, 08:03

Побоюючись нападів і пограбувань, кияни стали зміцнювати додатковою охороною свої під’їзди.

Наприклад, на вул. Княжий Затон, 9, мешканці вирішили закрити від сторонніх двір і паркінг – паркан стояв і раніше, але тепер на хвіртках встановлюють магнітні ключі.

«У нас в будинку всього два під’їзди, але є великий паркінг. Будинок обнесений парканом по периметру. Після лютневих подій, коли у нас розбивали машини і знімали номерні знаки, ми закрили два бічних виходи, залишився тільки один заїзд зі сторони дороги», – каже мешканка будинку Наталія. Тепер, за словами дівчини, на Княжому Затоні задумалися про повноцінну охорону.

«Встановити магнітні ключі на хвіртках коштує 35 грн з квартири, якщо буде шлагбаум, то ще 135-180 грн плюс щомісячні послуги охоронця. Поки зупинилися на першому варіанті», – розповідає місцева мешканка Наталія.

Зміцнюють охорону і в інших будинках Дарницького району. На вулиці Б. Гмирі до консьєржів планують приставити справжню охорону з тривожною кнопкою, а на проспекті Бажана хочуть встановити шлагбауми і просять мешканців зустрічати своїх гостей після 21:00 самостійно.

«Ми просимо консьєржок не відкривати після дев’ятої вечора. Якщо до когось приходять гості, нехай їх зустрічають мешканці», – каже киянин Ігор М.

У міліції запевняють, що боятися нічого. За даними прес-служби, сплеску пограбувань і нападів не зафіксовано. А президент всеукраїнської асоціації професіоналів безпеки Сергій Шабовта каже, що найбільший попит на охоронців зараз не з боку мешканців багатоквартирних будинків, а з боку вузів – у гуртожитках турбуються про безпеку студентів і посилюють охорону».

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/178024.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua