При выезде за границу на ПМЖ нужно подать декларацию в налоговую

02 апр, 14:47

Громадяни України, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов'язані подати до контролюючого органу декларацію про майновий стан і доходи

Декларація подається не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

 

Контролюючий орган протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації перевіряє визначене податкове зобов'язання та сплату належної суми податку. У разі відсутності податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб, видається відповідна довідка, що подається до органів митного контролю під час перетину митного кордону і є підставою для проведення митних процедур.

Зазначений обов’язок щодо подання податкової декларації платниками податку-резидентами, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, визначено пунктом 179.3 статті 179 Податкового кодексу України.

Форму довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату податку на доходи фізичних осіб та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку) та Порядок її заповнення затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 11.12.2013 №795.

ДПІ у Голосіївському районі

ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/178079.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua