Под Одессой «накрыли» организованную группировку бандитов

03 апр, 05:03

До її складу входили семеро жителів Одеси та області віком від 29 до 35 років. Зловмисники організували виготовлення та збут наркотичних засобів і психотропних речовин у розважальних закладах міста.

У рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України правоохоронці отримали інформацію про те, що у с. Надлиманське, у нежитловому приміщенні, функціонує нарколабораторія.

Відповідно до ухвали суду, працівники Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків Одещини виїхали за даною адресою для проведення санкціонованого обшуку. Прибувши на місце, вони встановили, що вказана територія ретельно охороняється та обладнана камерами відеоспостереження. Тож, зловмисники, звичайно, побачили, що до приміщення наближаються міліціонери. Аби уникнути відповідальності, вони намагалися якомога швидше спалити наркотики, що там знаходились. Проте зробити це не встигли…

У ході цього та ще семи проведених міліціонерами обшуків було виявлено й вилучено понад 100 грамів амфетаміну, 1,5 грами кокаїну, 17 пігулок та 2 грами порошку екстазі, два пістолети - «ТТ» та «Кольт» калібру 7,62 мм - та понад 150 набоїв до них.

Крім цього, під час документування вказаної протиправної діяльності працівники міліції вилучили два комплекти лабораторного обладнання, прекурсори, що використовувалися для виготовлення психотропних речовин, а також електронні ваги, пакети для фасування, чорнову бухгалтерію, спеціальну хімічну літературу та гроші у сумі 23600 гривень, 1020 євро і 1500 доларів США.

Наразі усіх порушників законодавства затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання стосовно них запобіжного заходу. Розслідування триває.

Ірина Бурковецька, ВЗГ ГУМВС України в Одеській області (за матеріалами УБНОН)

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/178112.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua