Нужна ли Киеву скандальная вертолетная площадка Януковича

07 апр, 08:24

Голова Державної архітектруно-будівельної інспекції Максим Мартинюк зазначив, що вертолітний майданчик, що поблизу Маріїнського парку в Києві, збудовано на законних підстав. Про це він заявив під час брифінгу.

"Свого часу цей закон був прийнятий до експлуатації, тому з законної точки зору від являється нормальним обєктом. З усіх інших поглядів він звичайно не нормальний, як об'єкт, існування якого я б поставив під великий сумнів і здоровий глузд", - вважає М. Мартинюк.

Він також зазначив, що визначити подальшу долю обєкта, в тому числі демонтаж, поки доволі складно, оскільки потрібно вивчити комплекс питань та юридичний статус об'єкта власності, та виявити куди були витрачені бюджетні кошти під час його будівництва.

"Однак оскільки цей об'єкт з'явився, то треба максимально виважено визначити його долю. Спектр можливостей дуже великий, можна і демонтувати. Лише спочатку треба зважити наскільки це оптимально з позиції витрачених ресурсів. Але тоді доведеться ще витратиться, оскільки демонтаж такого об’єкта теж коштуватиме не дешево. Окрім того після демонтажу потрібно буде зробити рекультивацію та відновити паркову зону в цьому місці. Однак можливі й варіанти його реконструкції під щось корисне", - повідомив М. Мартинюк.

Станом на сьогодні спеціалістів Держархбудінспекції до обстеження цього об’єкта не залучали, оскільки це не відповідає їх компетенції.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/178273.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua