Податкове законодавство України наближається до європейських стандартів

26 окт, 17:00

Реформувати податкову систему України з урахуванням дотримання принципів податкової недискримінації та створення рівних умов оподаткування для всіх суб’єктів підприємництва – такі вимоги Європейського Союзу до України, яка інтегрується до європейської спільноти. Про це заявив сьогодні на прес-конференції директор Департаменту податкової та митної політики Міністерства фінансів Денис Фудашкін.
За його словами, у поточному році МФУ виконало запланований обсяг робіт щодо підготовки законопроектів у рамках адаптації податкового законодавства України до законодавства Європейського Союзу. За оцінками експертів міжнародних фінансових інститутів, результат такої роботи – майже повне наближення українських стандартів оподаткування до європейських. Відповідно до шостої директиви ЄС адаптовані процедури адміністрування податку на додану вартість, поліпшені механізми сплати акцизного збору, відмінені галузеві пільги та пільгове оподаткування у вільних економічних зонах (ВЕЗ) та територіях пріоритетного розвитку (ТПР) тощо.
Не вирішеними, як повідомив Денис Фудашкін, залишаються питання щодо сплати податку на додану вартість (ПДВ) сільськогосподарськими виробниками. Крім того, не відмінені деякі преференції щодо оподаткування окремих груп суб’єктів підприємницької діяльності.
„Наближення українського податкового законодавства до європейських зразків сприятиме не тільки швидкій інтеграції України до європейської спільноти, але й підвищить довіру до неї з боку іноземного інвестора. Адже капітал не приваблює перспектива шукати для себе лазівки у викривленому конкурентному полі, він хоче грати за рівними і прозорими для всіх правилами, в тому числі і податковими”, - зазначив директор Департаменту податкової та митної політики Міністерства Денис Фудашкін.
Прес-служба Міністерства фінансів України

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/1788.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua