Определен состав обязательных реквизитов электронного финансового казначейского векселя

15 апр, 13:07

Законом України від 04.07.2013 № 407-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо фінансових векселів" було запроваджено новий спосіб відшкодування з бюджету сум ПДВ грошовими коштами шляхом отримання фінансового казначейського векселя.

 

Порядком видачі, обігу, обліку фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, та сплати за ними, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2013 № 683 (зі змінами та доповненнями), передбачена система електронного обігу фінансових векселів.

 

Рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 04.03.2014 № 277 встановлено склад обов'язкових реквізитів фінансового казначейського векселя, виданого як електронний документ, та послідовність їх розміщення. Крім того визначено, що реквізити фінансового казначейського векселя повинні бути викладені державною мовою.

 

Зазначене рішення НКЦПФР набрало чинності з 8 квітня 2014 року.

 

Нагадаємо, що відповідно до ПКМУ № 683 шляхом видачі органами Державної казначейської служби фінансових казначейських векселів здійснюється відшкодування з бюджету на підставі висновку відповідного органу доходів і зборів сум податку на додану вартість, заявлених до відшкодування та підтверджених за результатами перевірки, але не відшкодованих на звітну дату платникові податку, який подав такому органові заяву про обрання способу відшкодування з бюджету суми податку на додану вартість шляхом отримання фінансових казначейських векселів, за умови, що сума відшкодування становить не менш як 500 тис. гривень.

 

Відшкодування з бюджету суми податку на додану вартість не здійснюється у разі, коли стосовно платника податку порушено кримінальне провадження за ухилення від сплати такого податку або проводиться адміністративне оскарження платником податку в органах доходів і зборів вищого рівня до остаточного вирішення справи по суті.

 

Прес-служба ГУ Міндоходів у Донецькій області


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/178812.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua