Что делать единщикам при смене системы налогоообложения

17 апр, 13:55

ДПІ Шевченківського району ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що 01.01.2014 року набрав чинності Закон України від 24.10.2013р. №657- VІІ “Про внесення змін до Податкового кодексу  України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень”, яким передбачено новий порядок реєстрації та анулювання реєстрації платників єдиного податку.

 

Так, пунктом 299.1 статті 299 Податкового кодексу передбачено, що реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку.

 

Реєстрація платником єдиного податку є безстроковою та може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу, зокрема у разі подання  платником податку заяви щодо відмови від застосування спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом, - в останній день календарного кварталу, в якому подано таку заяву.

 

Разом з тим, оскільки бланк свідоцтва платника єдиного податку є документом суворого обліку, то у разі отримання з Реєстру платників єдиного податку, внесення змін до зазначеного Реєстру та / або відмови від спрощеної системи оподаткування свідоцтво підлягає обов’язковому поверненню контролюючому органу, який його видав.

 

Крім того, свідоцтво платника єдиного податку підлягає поверненню у разі анулювання контролюючим органом реєстрації платника єдиного податку.

 

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/178944.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua