Похищение двух иностранных бизнесменов в Киеве: новые подробности

18 апр, 22:53

Дарницький районний суд Києва оголосив вирок 40-річному уродженцю Житомирської області, який у 2009 році разом зі спільниками брав участь у викраденні двох громадян Німеччини та вимагав кошти за їх звільнення. Про це повідомив державний обвинувач у справі Олексій Ніколайчук. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Дарницького району міста Києва.

За його словами, викрадення 54-річного німця та його 48-річної подруги, яка займалась бізнесом у сфері продажу моторних масел, спланували та здійснили шестеро зловмисників.

“Члени злочинної групи запросили іноземців на зустріч до офісу на вул. Симферопольській та обманним шляхом змусили потерпілих сісти в автомобіль і відвезли їх до смт. Буча Київської області, де майже добу утримували на території складських приміщень. Погрожуючи вбивством, викрадачі вимагали 10 тисяч євро за їх звільнення”, — розповів прокурор.

Потерпілі віддали їм викуп, після чого злочинці відпустили німців, висадивши їх на узбіччі дороги під Києвом.

“П’ятьох учасників викрадення затримали по гарячих слідах. Голосіївським районним судом столиці їх було засуджено до 4 років позбавлення волі. Останній же учасник злочину (40-річний уродженець Житомирської області) тривалий час знаходився у розшуку”, — зазначив О. Ніколайчук.

Чоловіка затримали у 2013 році на території Чернігівської області. Вироком Дарницького районного суду його визнано винним за ч. 2 ст.189 КК України (вимагання) та засуджено до 3,6 років позбавлення волі.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/179054.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua