Важность погашения предприятиями задолженностей по заработной плате

23 апр, 11:55

Невід’ємне право кожного громадянина України, визначене Конституцією – це право на отримання гідної оплати та легальної оплати своєї праці, яка у свою чергу гарантує громадянину повну соціальну захищеність.

За підприємствами, які нараховують заробітну плату менше мінімального рівня, а також мають заборгованість із зарплати встановлено особливий контроль. З даною категорією платників постійно проводиться роз’яснювальна робота у телефонному режимі, керівники запрошуються на засідання постійної комісії при податковій інспекції  та робочих груп при районних адміністраціях.  Такі заходи і забезпечили позитивну динаміку погашення заборгованості із заробітної плати та підвищення її рівня.

Зокрема, за січень-лютий 2014 року фахівці ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві спільно з працівниками Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації провели засідання 6 комісій  з даного приводу на яких були присутні керівники майже 186 підприємств, які мають заборгованість із заробітної плати та податку на доходи фізичних осіб, а також нараховують заробітну плату в мінімальному розмірі. У результаті проведеної роботи погашено заборгованість із заробітної плати по 63 підприємствам в сумі понад 1 мільйон гривень та сплачено до бюджету  ПДФО на суму майже 200 тисяч гривень.

Разом з тим, рівень виплачуваної заробітної плати підвищили керівники 112 підприємств,  у результаті чого до бюджету додаткового надійшло  податку на доходи фізичних осіб у сумі 235 тисяч гривень.

 

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/179286.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua