Работодатели Шевченковского района Киева внесли более 300 млн грн в бюджет

23 апр, 18:36

ДПІ Шевченківського району ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що протягом I кварталу поточного року до місцевого бюджету столиці надійшло 318 мільйонів 61 тисяча гривень податку на доходи фізичних осіб. З урахуванням того, що Бюджетним кодексом  України передбачено, що суми податку на доходи фізичних осіб розподіляються між державним та місцевим бюджетом порівну, то загалом платниками податків-роботодавцями до зведеного бюджету сплачено близько 640 мільйонів гривень.

Нагадуємо, що платниками податку на доходи фізичних осіб є: фізична особа - резидент, яка отримує доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи; фізична особа - нерезидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні; податковий агент.

Звертаємо Вашу увагу, що податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов'язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку, визначену в статті 167 Податкового кодексу України.

Так, податок сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом. Банки приймають платіжні документи на виплату доходу лише за умови одночасного подання розрахункового документа на перерахування цього податку до бюджету (пункт 168.1.2. статті 168 Податкового кодексу України).

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/179302.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua