В Украине действуют новые правила заполнения заявок на торговые патенты

23 апр, 18:37

ДПІ Шевченківського району ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що 21.03.2014 року набрав чинності Наказ № 867 Про затвердження форм та Порядку заповнення торгових патентів, форми Заявки на придбання торгових патентів, яким затверджено нові форми торгових патентів, а саме: торгового патенту (короткотермінового) на провадження торговельної діяльності; торгового патенту (пільгового) на провадження торговельної діяльності; торгового патенту на провадження торговельної діяльності, діяльності з надання платних побутових послуг, торгівлі валютними цінностями, діяльності у сфері розваг.

Звертаємо увагу, що заповнення реквізитів торгового патенту на провадження торговельної діяльності, діяльності з надання платних побутових послуг, торгівлі валютними цінностями, діяльності у сфері розваг проводиться на підставі оформленої відповідно до підпункту 267.4.1 пункту 267.4 статті 267 розділу XII Податкового кодексу України заявки на придбання торгового патенту.

Наголошуємо, що у тексті торгового патенту підчистки і необумовлені виправлення не допускаються.

Разом з тим, виправлення помилок повинно бути обумовлено написом "Виправлено" та підтверджено підписом керівника органу доходів і зборів, а у разі його відсутності - заступником керівника органу доходів і зборів і печаткою органу доходів і зборів.

На підставі письмової заяви суб'єкта господарювання щодо зміни місцезнаходження до торгового патенту вносяться відповідні записи, завірені підписом керівника органу доходів і зборів, а у разі його відсутності - заступником керівника органу доходів і зборів та печаткою органу доходів і зборів.

У торговому патенті відображається сума внесеного збору за виданий торговий патент на день його придбання, а щомісячне (щоквартальне) нарахування та внесення збору відображаються в автоматизованій інформаційній системі органу доходів і зборів за місцем придбання торгового патенту.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/179303.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua