Действия налоговой признаны правомерными

23 апр, 19:12

За інформацією юридичного управління ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві, за наростаючим підсумком  у поточному році на розгляді у судах різних інстанцій перебуває 1 514 справ на загальну  суму 6 238 064, 25 тис.грн.

Разом з тим, протягом І кварталу поточного року на користь ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві судами задоволено 80 позовів на загальну суму понад 351 мільйон гривень. З них:
- у 16 справах  підтверджено у судовому порядку правомірність застосування штрафних санкції з податку на додану вартість на загальну суму понад 19 мільйон гривень;
- по 8 справах прийнято рішення на користь ДПІ щодо зменшення сум ПДВ на суму близько 134 мільйонів гривень;
- 25 справ – з податку на прибуток та застосування штрафних санкцій на суму майже 97 мільйонів гривень;
- 2 справи – стосовно порядку застосування РРО та обігу готівки на суму 212 тисяч гривень;
- 7 справ на суму понад 100 мільйонів гривень, щодо інших податкових повідомлень-рішень;
- по 1 справі донараховано плати на землю на суму 48 тисяч гривень;
- за порушення порядку отримання та використання торгового патенту донараховано штрафних санкцій на суму майже 20 тисяч гривень;
- також прийнято рішення на  користь держави на суму близько 765 тисяч гривень по податку з доходів фізичних осіб;
- 19 інших справ - на загальну суму  понад 30 тисяч гривень.

Разом з тим, ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує громадянам, що вчасна та повна сплата податків і зборів — конституційний обов’язок кожного, тож підприємцям варто грунтовно вивчати законодавство і вміти застосовувати його положення на практиці!

Також радимо Вам звертатися за роз’ясненнями до Центру обслуговування платників, або слідкувати за новинами законодавства на офіційному сайті Міністерства доходів  і зборів України за адресою http://minrd.gov.ua. На сайті зокрема, розміщено діюче податкове і митне законодавство, нормативно-правові акти щодо нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/179308.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua