О плате за пользование недрами в 2014 году

23 апр, 19:16

ДПІ Шевченківського району ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що порядок справляння плати за користування надрами для видобування корисних копалин у 2014 році регламентується статтею 263 Розділу ХІ Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

Так, платниками Плати визначено:
– користувачів надр – визначених статею 13 Кодексу України про надра суб’єктів цивільних відносин, які набули права користування ділянкою надр на підставі відповідного спеціального дозволу на користування надрами (далі – Дозвіл), та провадять господарську діяльність з видобування корисних копалин, у тому числі під час геологічного вивчення (або геологічного вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою) в межах зазначених у таких Дозволах об’єктів (ділянок) надр (далі – Ділянка);
– уповноважених осіб, у разі укладення власником Дозволу договору простого товариства (договір, який передбачає об’єднання майна) – одного з учасників такого договору про спільну діяльність, на якого договором покладено обов’язок нарахування, утримання та внесення податків і зборів до бюджету з єдиного поточного рахунку спільної діяльності, та за умови, що один з учасників договору має відповідний Дозвіл.

Разом з тим, відповідно до підпункту 5 підпункту 291.5.1 пункту 291.5 статті 291 Кодексу не можуть бути платниками єдиного податку підприємства, які здійснюють видобуток, реалізацію корисних копалин, крім осіб, що здійснюють виключно операції з реалізації корисних копалин місцевого значення.

Об’єктом оподаткування Платою є обсяг видобутої корисної копалини (мінеральної сировини), що обліковується для кожної наданої в користування Ділянки, що визначена у відповідному Дозволі (підпункт 263.2.1 пункт 263.2 статті 263 Кодексу).

Базою оподаткування Плати є вартість ідентифікованих та взятих на облік відповідних видів видобутої корисної копалини (мінеральної сировини); вартість таких видів товарної продукції гірничого підприємства на базових умовах поставки.

Звертаємо увагу, що зазначена інформація міститься у листі від 24.01.2014 року № № 1726/7/99-99-15-04-01-17 «Про справляння у 2014 році плати за користування надрами для видобування корисних копалин».

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/179312.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua