Беспредел в Киеве: смертельно больных вышвыривают на улицу

25 апр, 07:03

У столиці один із найбільших медзакладів для хворих на ВІЛ/СНІД знову виселяють із будівлі, в яку колись після численних скандалів переселили зі споруди на території Києво-Печерської Лаври, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Учора під стінами Господарського суду столиці зібралося півсотні активістів та пацієнтів клініки Громашевського. Вони прийшли сюди, бо чи не єдину в Україні установу, де лікують і пітримують життя хворим на ВІЛ/СНІД, виселяють. Відповідний позов подала до Господаського суду прокуратура Соломʼянського району.

Клініка Громашевського кілька років билася за своє право бути сусідом Києво-Печерській Лаврі. Рішенням Кабміну ухвалили перевезти медиків та хворих у нову споруду. Далі обрали ділянку і виділили 50 мільйонів гривень на будівництво та обладнання. Стара споруда дісталася церковникам.

У 2013 році клініка таки переїхала. Фактично, визнають медики, вони вʼїхали в недобудову. Дороге обладнання не підʼєднане, а сама будівля в експлуатацію офіційно не впроваджена. Цей процес чомусь поки що затягується. Тому клініка працює в спартанських умовах. Тепер тут є лише 23 пацієнти на 4 поверхи. Тут немає ні реанімації, ані робочого обладнання для тяжко хворих, навіть пральні та кухні. При цьому, жартують пацієнти, тут примудряються добре лікувати.

Однак тепер, бідкаються лікарі, здоровʼя пацієнтів під загрозою, бо клініку знову хочуть виселити тепер уже з недобудованої будівлі і про надання альтернативного місця для лікування не йдеться.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/179414.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua