Налог на недвижимое имущество - последние изменения

25 апр, 11:18

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що Законом України від 27.03.2014 р. № 1166- VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в  Україні», зокрема змінено базу оподаткування податком на нерухоме майно – з житлової площі на загальну.

 

База оподаткування об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, які перебувають у власності фізичних осіб, обчислюється контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно.

 

База оподаткування об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, які перебувають у власності юридичних осіб, обчислюється такими особами самостійно виходячи із загальної площі кожного окремого об’єкта оподаткування на підставі документів, що підтверджують право власності на такий об’єкт.

 

Міські, селищні та сільські ради можуть установлювати додаткові пільги з податку, що сплачуються на відповідній території з об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб.

           

           Нагадаємо, податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку громадянам надсилаються  контролюючим органом за місцем  податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за податковим (звітним) періодом (роком).

 

Податкове зобов’язання за звітний рік з податку сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

 

Громадянам у 2014 році податок на нерухоме майно відімінне від земельної ділянки необхідно буде сплати за 2013 рік.

 

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/179462.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua