Отдельные нюансы уплаты единого взноса на общеобязательное государственное социальное страхование

28 апр, 12:48

Фізичні особи-підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування та особи, які забезпечують себе роботою самостійно – займаються незалежною професійною діяльністю, які призвані до військової служби на збірні пункти та у військові частини згідно з Указом Президента України від 17 березня 2014 року № 303/2014 «Про часткову мобілізацію», який затверджений Законом України від 17 березня 2014 року № 1126-VII, зобов’язані сплачувати єдиний внесок своєчасно та в повному обсязі.

 

Так, платниками єдиного внеску відповідно до пунктів 4 та 5 частини першої статті 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування » (далі – Закон № 2464) є фізичні особи -  підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та особи, які забезпечують себе роботою самостійно – займаються незалежною професійною діяльністю.

 

Зокрема, для платників, визначених у пунктах 4 та 5 (крім фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) частини першої статті 4 Закону № 2464,  відповідно до абзацу першого частини другої статті 7 цього закону єдиний внесок нараховується на суму доходу (прибуток), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).

 

Звертаємо увагу, що для платників, зазначених у пункті 4 частини першої статті 4 Закону № 2464, які обрали спрощену систему оподаткування, єдиний внесок нараховується на суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої цим Законом. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

 

Єдиний внесок для платників, зазначених у пунктах 4 та 5 частини першої статті 4 Закону № 2464, встановлюється у розмірі 34,7 відсотка бази нарахування єдиного внеску.

 

Відповідно до частини дванадцятої статті 9 Закону № 2464 єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

 

Пільг зі сплати єдиного внеску, для даної категорії осіб, чинним законодавством не передбачено.

Звертаємо Вашу увагу, що зазначена інформація повідомляється у листі  Міністерства  доходів і зборів України від 18.04.2014 року № 9281/7/99-99-17-03-01-17.

 

 ДПІ Шевченківського району  ГУ Міндоходів у м.Києві

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/179613.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua