Как сейчас выживают киевские музыканты (ФОТО)

01 май, 06:03

Киянин Віктор Іванов за вихідні у метро заробляє 300-400 грн. Він грає на гітарі. Раніше працював учителем в одній зі столичних музичних шкіл.
"Граю у вагонах метро третій рік. Зі школи пішов ще 6 років тому. На зарплату у 800 гривень не міг прогодувати сім'ю. Ким тільки не пробував після того працювати, але ніщо так не радує, як музика. Коли граю, не відчуваю, що працюю. Просто отримую задоволення", - розповів він.

Ніколи не їздить на кінцеву. На кожній станції змінює вагони. Сідає у той, де найбільше людей.

"Не через гроші. Тоді просто відчуття таке, що в тебе аншлаг на концерті. Мої улюблені станції - від Либідської до Контрактової площі, від Театральної до Гідропарку", - зазначив Іванов.

Колишній учитель музики тепер дає уроки гри на гітарі вдома. Має 4 учнів.

"На гітарі можу зіграти все – від "Мурки" до останніх хітів Вакарчука. Часто граю пісні "ТІКа" і "Бумбокса". Знайомий у метро постійно грав російську попсу. А коли проблеми з росіянами в Криму почалися, тільки на українську музику перейшов. Я співаю російські пісні і далі. Бо російська культура не винна у тому, що творить Путін. Я не можу відмовитися від Цоя чи Висоцького через путінську агресію. Гімн Росії не буду співати принципово ні за які гроші", - наголосив чоловік.

За словами Іванова, вуличних музикантів не можна порівнювати з жебраками.

"Я гроші не випрошую. Якщо людям подобається те, що я граю, вони платять за творчість. Хтось дає концерт в палаці "Україна", а хтось у вагоні метро. В основному кидають 1-2 гривні, часто дають 5-10. Найкращі заробітки у вихідні дні. Ніколи не дивлюся, скільки мені кидають. Вдячний усім однаково. Замість "дякую" киваю. Зараз збираю гроші на нову гітару. Колись заробітки були кращі. 50-70 гривень мав за годину, 400-500 гривень назбирував за день. Тепер багато конкурентів. Буває, що навіть сідаємо помилково в один вагон. Заробітки музикантів у метро впали удвічі", - зізнався він.

Щоб грати у метро, крім інструмента, треба мати два мікрофони: для гітари і для себе, а також колонку.

"Дехто з музикантів розказує, що домовляється з міліціонерами за 50 гривень на день, - говорить Іванов. - Я нічого не плачу і мене не зачіпають. Буває, зауваження зроблять, попросять вийти з метро. Просто сідаю у перший потяг і їду до наступної станції як звичайний пасажир. Вважаю, що музика громадський спокій не порушує".

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/179821.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua