Антимонопольний комітет України захистив малий бізнес Кіровограду

26 окт, 17:41

Антимонопольний комітет України визнав зловживання підприємством «Кооперативний ринок» Кіровоградської обласної спілки споживчих товариств монопольним становищем та оштрафував порушника на 10 тис. гривень.

У ході проведеного в Кіровограді виїзного засідання, Комітет встановив факт порушення прав підприємців з боку підприємства, яке надає торгівельні місця на колгоспному ринку.
Зокрема, «Кооперативний ринок» без усяких договірних підстав примушував торговців реконструювати місця на ринку за власний кошт. При цьому монополіст спеціально надавав необлаштовані місця, самостійно визначав якими повинні бути нові контейнери і де має закупувуватися це обладнання.

Такі дії «Кооперативного ринку» Комітет визнав неправомірними і застосував передбачені законодавством санкції.

«Зловживаючи своїм становищем, монополіст створив перешкоди для розвитку малого і середнього бізнесу. Ми не могли заплющувати на це очі і своїм рішенням захистили підприємців, зобов’язавши керівництво ринку працювати в правовому полі», - підкреслив у цьому зв’язку Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.

У свою чергу, підприємство визнало порушення і зобов’язалося укласти із торговцями договори, які гарантуватимуть право власності на обладнання та тривале використання визначеного місця торгівлі.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/1799.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua