Что касается торговых преференций ЕС для украинских товаров

06 май, 16:18

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що з травня 2014 року Європейський Союз в односторонньому порядку надає Україні автономні торговельні преференції.

Метою зазначених заходів є одностороннє зменшення або скасування митних зборів ЄС на товари, що походять з України. Застосування автономних торговельних преференцій (далі - АПТР) триватиме до 1 листопада 2014 року. Встановлення АПТР буде регламентуватися відповідним регламентом ЄС.

За основу введення АПТР взято домовленості щодо лібералізації доступу до ринку ЄС в рамках Угоди про асоціацію, зокрема, графік скасування увізних мит ЄС та домовленості щодо обсягів тарифних квот. При цьому, незважаючи на те, що діятиме АПТР впродовж лише 6 місяців обсяги тарифних квот залишаються на рівні, визначеному положеннями Угоди про асоціацію.

Детальніше ознайомитися з довідкою щодо автономного преференційного торгового режиму ЄС для України можна на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку за посиланням http://www.me.gov.ua/Documents/MixedList?tag=AvtonomniiPreferentsiiniiTorgovelniiRezhimYesDliaUkraini.

Слід зауважити, що 21 березня 2014 року під час саміту ЄС було підписано політичне положення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Підписання економічної частини Угоди планується в червні-липні 2014 року.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180069.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua