Укргосреестр принимает меры для децентрализации осуществления регистрационных действий

06 май, 16:45

Як відомо, 4 квітня 2014 року набрали чинності зміни до наказу Міністерства юстиції України від 02 квітня 2013 року № 607/5 «Про заходи щодо взаємодії органів державної реєстрації прав та їх посадових осіб» відповідно до яких скорочується перелік випадків, коли рішення про державну реєстрацію прав приймаються державними реєстраторами прав на нерухоме майно Укрдержреєстру.

Вказані зміни були спрямовані на передачу частину повноважень з реєстрації прав на нерухоме майно на місця. Зокрема, питання, пов’язані зі спадкуванням та орендою земельних ділянок державної та комунальної власності, відтепер вирішуються на місцях.

Безумовно, вказане призвело до зменшення навантаження на державних реєстраторів прав на нерухоме майно Укрдержреєстру. Так, ними за перший місяць дії вказаних змін було зменшено чергу заяв, які підлягають розгляду державними реєстраторами Укрдержреєстру, у 6 разів (з 6000 до 1000).

Вказані зміни дають можливість державним реєстраторам Укрдержреєстру більш вчасно та якісно опрацьовувати заяви про державну реєстрацію прав.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180080.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua