Контроль за соблюдением трудового законодательства всегда в повестке дня

07 май, 12:58

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що виплата заробітної плати у «конвертах» - це одне із самих негативних явищ та серйозна загроза для державної економіки в цілому.

Пам’ятайте, що від власної байдужості й мовчазної бездіяльності кожен “трудовий нелегал” втрачає: трудову пенсію, відпускні за час щорічної відпустки, суму індексації заробітної плати у зв’язку зі зростанням цін, допомогу з тимчасової непрацездатності у випадку хвороби та інше.

Акцентуємо увагу, що головна небезпека “тіньової” зарплати, як і “тіньової” зайнятості, полягає не лише у тому, що бюджет недоотримує кошти. Громадяни, які погоджуються на отримання “тіньової” заробітної плати, не лише сприяють розвитку тіньових схем, а й позбавляють себе соціальної захищеності. Ухиляючись від оподаткування шляхом мінімізації реальних доходів, вони позбавляють себе не тільки гідної пенсії у майбутньому, а й лікарняних, декретних виплат, отримання банківських кредитів тощо. Працівник, який отримує зарплатню неофіційно, повністю беззахисний перед роботодавцем. Адже домовленість про її розмір жодним чином не зафіксовано, і роботодавець сплачує платню доти, доки на те його воля.

Фахівцями ДПІ у Шевченківському районі столиці активно ведеться роз’яснювальна робота  щодо недопустимості виплати заробітної плати в “конвертах”. Керівники підприємств, у яких розрахункова середня заробітна плата нижче законодавчо встановленого мінімального розміру або встановлена на рівні мінімального, постійно запрошуються на засідання робочої комісії ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180159.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua