Действовать ради экономической стабильности

07 май, 13:15

Силове протистояння та сепаратистські прояви на сході країни містять величезні ризики для національної економіки. Одною з цілей зовнішніх сценаріїв є поглиблення соціально-економічної кризи в Україні. Дестабілізація, захоплення адміністративних будівель, зупинені виробництва – економічні втрати всіх цих подій виміряються величезними цифрами. Таку думку голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП Анатолій Кінах висловив сьогодні в статті, яка надрукована в «Голосі України».

Він зауважив, що Донецька, Луганська і Харківська області створюють разом більш ніж 21% українського ВВП і 30% промислового виробництва, тому продовження конфлікту може зменшити доходи бюджету і серйозно нашкодити інвестиційним перспективам України. Економічна дестабілізація вже проявляться в зупинці заводів Краматорська, а це серце важкого машинобудування країни; перебоїв в роботі окремих відділень банків, «Укрзалізниці», автобусного сполученні тощо.

Треба взяти до уваги, переконаний А.Кінах, що Міжнародний валютний фонд, який днями виділив Україні кредит в 17 млрд. дол., висловлює серйозні побоювання, що конфлікт на сході може зменшити доходи бюджету і серйозно нашкодити нашим інвестиційним перспективам. Подальша втрата східних територій, на думку аналітиків міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's, загрожує дефолтом за зовнішнім боргом країни.

«Переконаний, що саме бізнес з його інтересами економічного зростання, високою соціальною відповідальністю є тою силою, що максимально зацікавлена в цілісності території держави та єдності українського народу. Нині треба невідкладно та відповідально діяти заради економічної стабільності, поновленню миру та спокою, нормальної трудової атмосфери в містах та селищах. Порядок денний складається так, що боротьба з сепаратизмом йде поруч з подоланням соціально-економічної кризи. І це вкрай важке завдання країна має виконати», – зауважив парламентар.

Він нагадав, що в УСПП відпрацьована та відправлена уряду програма першочергових завдань влади і бізнесу з подолання соціально-економічної кризи. Це справжня антикризова стратегія, в основі якої – пропозиції з розвитку внутрішнього ринку, міцна підтримка національного товаровиробника, розширення цивілізованого державно-приватного партнерства та багато інших заходів, які допоможуть країні стати на шлях сталого економічного зростання.

«В нинішній ситуації політичні сили та ділова спільнота, незалежно від своїх поглядів, мають проявити консолідованість та єдність, діяти виключно в інтересах України, захищаючи її територіальну цілісність, незалежність, державність. Треба активізувати діалог з пошуку шляхів виведення країни з кризи, докладати максимальних зусиль, щоб перевести складні політичні процеси виключно в мирне русло», – підсумував Анатолій Кінах.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180168.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua