О порядке классификации грузопассажирских автомобилей

08 май, 12:27

ДПІ у Шевченківському району ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що при митному оформленні та класифікації "багатоцільових (вантажопасажирських) транспортних засобів", які побудовані на базі кузова типу "легкового автомобіля" або типу "фургон", слід керуватись вимогами Пояснень до товарних позицій 8703 та 8704 та положень Методичних рекомендацій.

В листі Міністерства доходів і зборів України від 26.03.2014 р. N 6983/7/99-99-02-03-17, зазначено, що працівники митниць мають право витребовувати документи, визначені статтями 69 та 334 Митного кодексу України, які необхідні для однозначної класифікації товарів.

Зокрема, згідно статті 69 Митного кодексу України саме митні органи здійснюють контроль правильності класифікації товарів, поданих до митного оформлення, згідно з УКТ ЗЕД. На вимогу посадової особи митного органу декларант або уповноважена ним особа зобов'язані надати усі наявні відомості, необхідні для підтвердження заявлених ними кодів товарів, поданих до митного оформлення, а також зразки таких товарів та/або техніко-технологічну документацію на них.

Згідно статті 334 Митного кодексу України особи, які переміщують товари, транспортні засоби комерційного призначення через митний кордон України чи провадять діяльність, контроль за якою Митним кодексом України покладено на митні органи, зобов'язані надавати митним органам документи та відомості, необхідні для здійснення митного контролю, в усній, письмовій та/або електронній формі.

Звертаємо увагу, що відомості з офіційних документів, наданих для митного контролю та/або митного оформлення, не потребують додаткового підтвердження.

 Так, однозначним підтвердженням виготовлення автомобіля у вантажному варіанті може бути тільки офіційна інформація від заводу-виробника. 

Зазначена інформація повідомляється у листі Міністерства доходів і зборів України від 03.04.2014 р. № 7741/7/99-99-24-02-03-17 «Щодо класифікації вантажопасажирських автомобілів ».

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180253.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua